Tuinafsluitingen: Ontdek de Beste Opties voor Jouw Tuin

Tuinafsluitingen zijn een essentieel onderdeel van elke tuin.

Van houten schuttingen tot smeedijzeren hekwerken en groene hagen, er zijn tal van opties om uit te kiezen. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht langs verschillende soorten tuinafsluitingen en delen we waardevolle tips om de perfecte balans te vinden tussen functionaliteit en design.

OFFERTE TUINAFSLUITING

 

black modern gate and green garden

Metalen tuinafsluiting en poort

Soorten tuinafsluitingen

✓ Draadafsluiting

Deze lichte en eenvoudig te plaatsen afsluitingen zijn beschikbaar in diverse hoogtes. Een draadafsluiting vraagt nauwelijks onderhoud en is stevig. Hoewel er meestal weinig privacy is doordat je gemakkelijk door het hekwerk kunt kijken, zijn er oplossingen. Klimop wordt vaak gekozen om meer privacy te creëren, maar houd er rekening mee dat het enige tijd duurt voordat de klimop volgroeid is. Privacydoeken kunnen eveneens uitkomst bieden.

Draadafsluiting is over het algemeen een betaalbare optie.

✓ Houten omheining

Houten tuinschuttingen zijn geliefd vanwege de privacy en stevigheid die ze bieden. Hardhout is duurder dan andere houtsoorten, maar gaat aanzienlijk langer mee, gemiddeld zo’n twintig jaar. Geïmpregneerd hout is goedkoper, maar heeft een kortere levensduur.

Een houten schutting vraagt wel onderhoud en het is noodzakelijk om regelmatig een nieuwe verflaag aan te brengen.

✓ Beton of composiet

Als je geen tijd wilt besteden aan onderhoud, is dit de ideale oplossing. Deze stevige afrastering is stootbestendig. Beton is geluiddempend en gaat een leven lang mee.

Composiet – een combinatie van hout en kunststof – is een alternatief.  Het heeft het uiterlijk van hout, maar rot niet en verkleurt evenmin. Wel ligt de prijs vaak hoger. Deze tuinafscheiding past uitstekend bij een modern huis.

✓ Groene tuinomheining

Als je graag in de tuin werkt en geen probleem hebt met snoeien, is een groene tuinafscheiding de perfecte keuze. Taxus en conifeer zijn populair, maar er zijn ook veel andere haagplanten die geschikt zijn.

Regelmatig onderhoud is belangrijk en vaak moet je na het planten even geduld hebben voordat er voldoende dekking is. De natuurlijke uitstraling is een groot pluspunt voor tuinliefhebbers.

✓ Schanskorven

Steenkorven, gevuld met natuursteen, hout of bamboe. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen. Zorg ervoor dat de fundering stevig genoeg is en houd er rekening mee dat natuursteen prijzig kan zijn. Het geeft een moderne uitstraling aan je tuin, gaat lang mee en vergt nauwelijks onderhoud.

OFFERTES AANVRAGEN

 

tuinafsluiting

tuinafsluiting

Kosten en offertes

De kosten voor tuinafsluitingen kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, de arbeidskosten en de complexiteit van het project.

Het is belangrijk om verschillende offertes van diverse tuinaannemers te vergelijken om een weloverwogen keuze te maken. Hierbij kan Das-Marc.be je helpen met het opvragen en vergelijken van offertes van betrouwbare leveranciers. Deze service is gratis beschikbaar in heel Vlaanderen: Gent, Brussel, Leuven, Hasselt, Turnhout, Geel, Antwerpen, Beveren, Ieper, …

Door het vergelijken van offertes krijg je inzicht in de uiteenlopende kosten en kun je besparen op jouw investering. Bovendien helpt het je om een beter beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden en de kwaliteit van het werk dat wordt geleverd.

PRIJZEN VERGELIJKEN

 

Close board fencing panels

 

 

Interessante artikelen

Hoe een duurzame tuin te creëren

Duurzaamheid in de tuinbouw is belangrijker dan ooit en kan een positieve impact hebben op het milieu en ons welzijn. In dit artikel delen we praktische tips voor het creëren…

Onze tuindiensten:

Bent u op zoek naar een tuinaannemer in de buurt? Das-marc.be maakt deel uit van een netwerk van professionele hoveniersbedrijven.

Hier kunt u gratis en vrijblijvend de beste offerte krijgen voor uw tuinwerken, met het meest geschikte hoveniersbedrijf.

Contacteer ons vandaag nog!
© Das Marc. Alle rechten voorbehouden
Das Marc